Braut Haaland jakter toppscorere

Med fem mål på sine to første kamper er Erling Braut Haaland på alle Bundesliga-kjenneres lepper. Med et vanvittig målsnitt er 19 åringen i gang med å gjøre enorme byks på de tyske toppscorer-listene.

Han debuterte i bortekampen mot Augsburg midt i januar. Egentlig var planen til Dortmund-trener, Lucien Favre, at Haaland skulle bli sittende på benken hele kampen og først få sine første minutter på banen foran eget publikum uken etter.

Men da Dortmund havnet bakpå 1-3 mot et velspillende Augsburg-lag, så Fabre ingen annen utvei enn å kaste Bryne-tenåringen på banen. Forventningene var store, både hos det norske og tyske publikummet, men likevel leverte unggutten en prestasjon så ekstrem at «hele» fotball-verden ble stumme av beundring. På en drøy halvtimes fotball i debutkampen hadde Haaland scoret hattrick, gått foran i Dortmunds opphenting (kampen endte med 5-3-seier) og fått samtlige fotballkjennere til å slå øynene opp.

Én uke senere, i hjemmedebuten mot Köln, var Haaland igjen å finne på benken fra start. Omtrent halvveis ut i andre omgang ble han imidlertid presentert for hjemmefansen i kampsituasjon for første gang, og Haaland gjorde som han har gjort mange ganger allerede i løpet av sesongen – han levde (nok en gang) opp til de skyhøye forventningene som svever rundt den norske spissen. Likevel var han ikke helt fornøyd.

På en liten halvtime fant Haaland igjen veien til nettmaskene to ganger, og på sine 59 første minutter i Bundesligaen står altså unggutten med fem mål. Det betyr at Haaland, etter sine to første kamper, scoret ett mål for hvert tolvte minutt han befant seg på banen.

En slik rate på scoringene blir det umulig – også for Erling Braut Haaland – å opprettholde i resten av sesongen, men den fenomenale starten har likevel gjort at han har skutt seg inn på toppscorerlistene i Bundesliga. Etter de to første kampene hadde 19-åringen passert navn som lagkamerat Thorgen Hazard og Ivan Perisic fra Bayern München (henholdsvis 18 og 14 spilte kamper). Faktisk har flere bookmakere åpnet for tipping på at nordmannen ender som Bundesligaens toppscorer i inneværende sesong. Selv om heller ikke de norske bookmakerne anser det for overhengende sannsynlig at Haaland blir toppscorer kan du (i skrivende stund) få 251 ganger pengene på spillet hos Mr Green.

Med «bare» seks mål opp til nummer tre på toppscorerlisten (deles av lagkamerat Jadon Sancho og Rouwen Hennings fra Dusseldorf) tør i alle fall ikke vi å avvise at Erling Braut Haaland blir å finne blant Bundesligaens mestscorende når sesongen er over. At nordmannen

skal avslutte sesongen som toppscorer er imidlertid mer enn usannsynlig. På andreplass ligger Timo Werner (Leipzig) med 20 mål på 19 kamper, mens listen toppes av ingen ringere enn Robert Lewandowski (Bayern München). Polakken står med 21 mål på 19 kamper, noe som gir et snitt på 1,11 mål per kamp. Det skal dermed en alvorlig skade, og at Braut Haaland fortsetter braksuksessen foran mål, til for at én av de to mestscorende i årets Bundesliga-sesong skal oppleve å bli forbigått av Bryne-gutten.

Lewandowski står for øvrig til 1,45 i odds hos Mr Green mens Werner gir 2,40 ganger pengene tilbake

Erling Haaland statistikk

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.