Brann stadion 16.mai.en opplevelse!!

Pondus

Pondus og Jokke

Hvis du tror at sydlandsk stemning og supporterkultur ikke finnes i Norge, så anbefaler jeg en tur på Brann Stadion den 16. mai. Uansett hvilket lag Brann møter er det stappfullt (man kunne nok solgt opp mot 35-40,000 billetter) og god stemning. Svartebørshaiene står ofte utenfor stadion i håp om å få solgt en billett for 1000 norske kroner, og det finnes vel ikke èn innehaver av sesongkort på Brann stadion som finner på å lage planer kvelden før nasjonaldagen. Ut over det å gå på stadion naturligvis.

For om du har vært på kamp i England, Tyskland eller Spania vet du nok akkurat hvilken lidelse og entusiasme som kan opplevels når man mennesker samles for å dra på kamp. Det samme vil du kunne oppleve en maidag i Norges nest største by.

Resultatene til Brann de seneste årene på 16. mai har vært noe varierende. Men i 2011 sikret Kim Ojo en straffe som Rudolph Austin satte inn og sikret en 2-1-seier over Start. Stadioen eksploderte, og et fornøyd Brann-lag kunne smlie fra øre til øre og bli hyllet dagen derpå av de mange bergenserne som var ute og feiret 17.mai i Bergens gater.

Det er mest sannsynlig litt morsommere å gå i tog etter en seier dagen før enn det er når man ligger i nedrykkssumpen og ha tapt hjemmekampen dagen før. 16. mai kommer alltid til å være en festdag i Bergen, og de som virkelig ønsker å oppleve ekte norsk supporterstemning får ta seg en tur til Vestlandet når dette intreffer èn gang i året.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.