Betal fotballturen med kredittkortet

Fotball er stor underholdning og vi nordmenn betaler i dyre dommer for å se favorittlagene våre på tv-skjermen, men en ting er i alle fall sikkert: ingenting slår følelsen av å være på stadion i England og oppleve trykket og atmosfæren som råder der!

Her på berget er det stadig flere som legger turen sørøstover til England for å kjenne på magien som er inne på de store arenaene, men husk på at du burde betale for gildet med et kredittkort – det kan fort lønne seg.

Forhåndsbetaling er nøkkelen
Når man bestiller seg en fotballtur gjør man som regel dette gjennom en operatør eller ved egen hjelp, og det som da skjer er at man må forhåndsbetale både reise og billettene til kampen.

Dette er naturligvis helt vanlig prosedyre og noe man gjør fra tid til annen når man skal ut å reise, men det ikke alle er klar over er fellene man kan gå i når man skal betale.

Mange velger å bruke giro og nettbank fremfor kredittkort når de skal gjøre opp for seg, og dette kan faktisk komme til å koste dem dyrt. Skulle uhellet være ute og billettoperatøren, flyselskapet eller reiseselskapet gå konkurs, eller at du ikke får den varen du har betalt for, så vil bruken av kredittkort sørge for at du får pengene dine igjen.

Sikret mot konkurs og svindel
Ved å bruke kredittkortet når du skal betale for deg er du automatisk beskyttet av Finansavtaleloven, og her har du som forbruker helt klare rettigheter. Bankklagenemda har nemlig slått fast at om du har betalt for en vare/tjeneste som aldri har blitt levert har du rett til å få hele kjøpesummen refundert av kredittyter – så fremst du som kunde har betalt med kredittkort.

For at denne loven skal tre i kraft så er det noen punkter som må være oppfylt. Du må som sagt ha handlet på kreditt og kjøpet må være gjort hos en næringsdrivende. Naturligvis må det også foreligge en feil eller en mangel i forhold til kjøpet, og du må ha prøvd å løse saken med selgeren først.

Når disse momentene er oppfylt har du muligheten til å klage til kredittyter, altså banken som har utstedt kortet ditt, og kreve pengene refundert.

Ikke til finansiering
Kredittkortet bør altså brukes som betalingsmetode for å sikre pengene dine, men ikke som finansieringmetode. Planlegger du å låne penger til en tur som dette og betale ned over tid så anbefales det langt på vei at man velger et forbrukslån .

Slike lån er usikrede og kan brukes til alt hva man måtte ønske. Dette kan dreie seg om alt fra investering i bil, båt og ferie til opprydning i økonomien gjennom en refinansiering. Du skaffer deg dessuten lavere renter og har dermed mulighet til nedbetaling over tid.

Camp Nou-FC Barcelonas hjemmearena kapasitet 98000(klikk for større bilde)

Camp Nou-FC Barcelonas hjemmearena kapasitet 98000(klikk for større bilde)

reklame

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.