Bayern-Chelsea hvem hadde trodd det?

Lionel Messi

Lionel Messi

Før semifinalene-altså Chelsea mot Barcelona og Bayern Munchen mot Real Madrid- var det relativt stor enighet om hvem man trodde kom til finalen-hhv Barcelona og Real Madrid, særlig Barcelona var store favoritter mot et Chelsea som slet i PL. Og det var ikke uten grunn heller- de spanske storlagene storspiller i ligaen, begge lagene var ubeseiret i årets Champions League og de bøtter inn mål. Messi og Ronaldo er også en del av favorittstempelet.

Etter første runde som ble spillt i hhv London og Munchen var favorittene fortsatt de spanske storlagene-Barcelona rundspillte Chelsea borte men tapte ufortjent 1-0, mens Real Madrid slet litt mer i Munchen men fikk et viktig bortemål og hadde med det enda bedre forutsetninger enn Barcelona. Og ikke glem-dette er lagene som vinner 90% av hjemmekampene og scorer mye mål hjemme.

Det begynte bra for begge lagene- Barcelona ledet litt uti første omgang og spillte mot 10 mann etter Terrys hodeløse kneing av Sanchez, Real Madrid ledet 2-0 når halve førsteomgangen var spillt. Så raknet det for begge lagene. For Barcelonas del skyldes det at de fikk en kontring imot, Chelsea parkerte 2 busser foran verdens beste keeper og Messi bommet på straffespark og alt annet han prøvde på. For Real Madrid skyldtes det et godt Bayern lag som tok over mye av spillet, reduserte til 2-1 og holdt det til straffesparkkonkurranse-og der bommet Ronaldo på straffe……så bommet flere på straffe og vips- ingen spanske lag i finalen.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

For begge kampene er det i ettertid blitt retter mye kritikk mot lagenes superstjerner- Messi hadde riktignok en assist, men straffebom og stolpeskudd er ikke godt nok verken for Messi eller Barcelona. Og Ronaldo-som scoret 2 tidlig i kampen (en straffe og noe som vel var et offsidemål) var bortimot usynlig i 90 minutter etter scoringene før han bommet på Reals første straffe i straffesparkkonkurransen. Både Messi og Ronaldo tåler nok dette godt, de får jo ellers greit med skryt for å si det sånn, og Ronaldo kan nok krone seg med La Liga gull etter sesongen også.

På mange måter er det morsomt når man får litt overraskende avansement i CL, det er litt moro når stjernespillere svikter (ihvertfall de som ikke er på eget lag…) og uforutsighbarhet er jo en av fotballens store styrker. Jeg syns allikevel det er litt trist for fotballen at de lagene som scorer mest mål jevnt over ikke kommer til finalen. Og jeg skal ikke legge skjul på at jeg håper tyskerne rundspiller defensive Chelsea i finalen på hjemmebane. Men mest av alt håper jeg at vi kan gå en 8 dager tilbake i tid slik at mitt Barcelona kan få spille kampene mot Chelsea og El Clasico på nytt, da med 5 cm bredere mål….

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.