Barcelonas overganger før 2013/2014 sesongen

Denne helgen sparkes endelig Primera Division igang Terminlisten med komplett kampoppsett og TV-kanaler for 1.serierunde her og alle hjerter gleder seg! Ihvertfall alle fotballhjerter som banker litt ekstra for den spanske fotballen.

Jeg har sett litt kjapt på hva Barcelona har tuslet med siden de feiret seriemesterskapet i mai……

Spillere UT:
Bojan Krkic lån Ajax
Gerard Deulofeu lån Everton
Thiago Alcantera til Bayern Munchen
David Villa til Atletico Madrid
Eric Abidal til Monaco

Spillere INN:
Neymar fra Santos

Her ser det jo med første øyekast ut som om laget er svekket endel….men er de egentlig det? Bojan og Deulofeu spillte ikke for A-laget ifjor (dvs Deulofeu var vel såvidt innom) og jeg tror de begge har meget godt av utlånsavtalene for utviklingen sin. Alcantera skulle jeg gjerne beholdt, men kan man love ham den spilletiden han fortjener-dessverre ikke. Villa er en av mine favoritter, så jeg syns det er synd at han måtte bort-men han er for god til å spille 15-20 kamper i sesongen, og med Neymar inn….. Abidal er det vanskelig å si så mye om-sportslig er det helt greit at han forsvinner til Monaco for å fortsette der på høyt niva- jeg er veldig glad han ble hos Barca helt til han var frisk!

Hva har vi fått inn? Vel- det har vært en sommer med en lang og foreløpig resultatløs jakt etter en ny midtstopper fra øverste hylle. Det ser ut til at man dessverre har måttet gi opp Thiago Silva, min favoritt. David Luiz ser også ut til å bli vanskelig å få Chelsea til å gi fra seg, og MArquinho gikk vel etter pengene han også… Dette er etter min mening alvorlig, vi er heldige om El Capitan får 20-25 kamper i fin form i serien i år tror jeg mtp alle skadeproblemene, og da er det VELDIG tynt ved siden av Pique altså. Det er ingen god løsning å fortsette å rotere de defensive midstopperne, i første rekke Mascherano, på midtstopperplassen.

Så har vi fått inn Neymar da- som jeg var ganske skeptiske til FØR prøve-VM. Etter prøve-VM ser det ut til at det var en genistrek å signere ham før mesterskapet….. Et godt mesterskap er selvsagt ingen garanti for at han leverer varene i Spania og CL men det var ihvertfall lovende-han briljerte i flere av kampene. Neymar-Messi-Alexis ser ut til å være den mest aktuelle topptrioen akkurat nå, og den trioen skal jaggu klare å score endel mål når vi vet at Xavi mfl skal ligge bak og legge strøkne pasninger fremover….

Alt i alt er jeg middels fornøyd med overgangsvinduet før serien starter- jeg ser SVÆRT gjerne at det kommer en midtstopper i verdensklasse før vinduet stenger for at vi skal klare å holde unna for Real Madrid og være med til siste kamp i CL også….

Ser du feil /mangler i listene? Gi beskjed i kommentarfeltet 🙂

Slik kan en optimal Barcelona startellver se ut prdd (Med skadeforbehold):

——————–Valdes—————
Alves———Pique—Puyol————-Alba
——-Xavi—–Sergio——Iniesta—–
——Alexis—-Messi——Neymar——-

BArcelona

Barcelona-feiring i gatene etter seriemesterskap

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.