Alt du trenger å vite om Manchester United

Manchester United er en av de mest prestisjefylte fotballklubbene og har alltid opprettholdt en utmerket tradisjon, en rekord med jevn suksess og en stor historie. De er sammen med Liverpool, Englands mest suksessrike fotballklubber noensinne. «The Red Devils» har flere nasjonale titler enn Liverpool, men rivalen har samlet flere titler i internasjonale turneringer.

Det er ingen tvil om at fotballaget også er svært populære i Norge, og det kommer de nok alltid til å være. Noe av det meste for mange er nok at du billig kan reise til Manchester for å se laget på hjemmebane. Du trenger ikke å ta opp sms lån for å ha råd til hotell og flybillett, og dette er nok noe som gjør at mange har mulighet til å se laget på hjemmebane.Start av historien:

Manchester var en av de raskest voksende byene under den industrielle revolusjonen og mye på grunn av en strøm av arbeidere som ankom fra forskjellige deler av de britiske øyene. Fra en relativt liten by på begynnelsen av 1800-tallet hadde Manchester passert en million innbyggere innen 1900 og hadde blitt en av de største byene i Europa. Det var store forhold for fotballklubber å oppstå; sporten var tross alt i sin tidlige historie i stor grad dominert av arbeidere. Klubben som senere skulle bli Manchester United FC ble opprinnelig grunnlagt i år 1878, kalt Newton Heath L&YR Football Club. L&YR sto for Lancashire og Yorkshire Railway Company, som var selskapet der lagets spiller jobbet.

Laget spilte i Football League for aller første gang i 1892 (de må ikke forveksles med Manchester Football Club, grunnlagt i 1860 og deltok i FA-cupen på 1870-tallet før de gikk over til Rugby). Men de rykket ned etter to år. Deretter overtok en ny gruppe lokale forretningsmenn klubbens roller og ansvar og kalte den Manchester United i 1902. Den nylig navngitte klubben vant tittelen English League i 1908 under ledelse av Ernest Mangnall. Det første FA-cuppokalen ble oppnådd året etter. Laget flyttet deretter til den nåværende stadion, Old Trafford i 1910. Lite visste man da om at det her skulle skapes minner for livet og forme en av verdens største fotballklubber. Historien er helt unik, men den stopper ikke her.

Glazer-overtakelse og «Merchandise United»
Mellom 2003 og 2005 kjøpte den amerikanske forretningsmannen Malcolm Glazer nok aksjer til å bli ny eier av Manchester-klubben. Det nye eierskapet var bemerkelsesverdig upopulært blant fansen. Til tross for den kontroversielle uroen etter overtakelsen av Glazer-familien, fortsatte teamet å vokse som et flott team mens de beholdt sin respekterte tradisjon og hadde en enorm internasjonal tilhengerbase. I løpet av 2013-2014 ble den anerkjent som den nest mest inntjenende klubben over hele verden med en estimert inntekt på rundt €518 millioner. Klubben har også vært flinke til å markedsføre merkevaren sin på mange felt. Manchester United har vært det mest suksessrike fotballaget i verden for å tjene penger på merkevareprodukter, som har gitt dem det ikke så flatterende kallenavnet «Merchandise United».

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.