Sarpsborg08 3-5 Brann

Tippeligaen

Tippeligaen

«Messi!!», hylte den tidlìgere VIF-treneren Tore Ole Skullerud etter at Guastavino hadde somlet seg forbi fem-seks Sarpsborg-spillere og assistert Rudolph Austin, noe som ga Brann sitt femte mål for kvelden. For det var liten tvil om hvem som skulle skrive overskriftene etter åttemålskampen på Sarpsborg Stadion.

Men det startet ikke like bra for de helrøde fra Bergen.

Etter 23 minutters spill kom Oslo-gutten Glenn Roberts seg fri fra markering, og dunket inn 1-0 til Sarpsborg på lekkert vis. Rundt 75 % av de totalt 4742 menneskene som tok veien til stadion kunne glede seg over at savnet av storscorer Hoås kanskje ikke var så merkbart som først forventet.

Zsolt Korscmar hadde en helt elendig start på kampen, men klarer å rette opp noe av inntrykket når han etter corner header inn utlikning til 1-1. Brann hadde fått ny giv.

I det Brann gikk inn til sidebytte sto Skarsfjord i intervjusonen og erklærte at det like så godt kunne stått «1-5 til oss som 1-1» . Han om det. Men mål skulle det i hvert fall bli.

Etter tjuetre sekunders spill får Erik Mjelde en pasning fra Rudolph Austin som han på iskaldt vis header nede til høyre for keeper. 1-2, og ny spenning i kampen. Når Guastavino kliner til i krysset ti minutter senere hadde Brann snudd kampen for alvor, og kun de mest innbitte Særpingene ville nok på dette tidspunktet håpet på poeng.

Men mer spenning skulle det bli. Alle som følger Brann tett vet at kampene aldri blir kjedelige, og at forsvaret i enkelte kamper kan sammenliknes med et dårlig juniorlag. Kampen mot Sarpsborg var ikke noe utskudd. Sævarsson gir Glenn Roberts en minimal dytt innenfor 16-meteren, noe som er nok til å gi dem muligheten fra straffemerket. 2-3.

Og så var det duket for kveldens andre perle. Sarpsborgs midtbanespiller Gievær mottar ballen etter at Brann har lagt seg alt for dypt, og får klinke til fra 25 meter. Tverrlegger og ned i mål. 3-3.

Så våkner Guastavino. Først dribler han seg fri og frigjør Kim Ojo, som runder keeper og setter ballen iskaldt i kassa. Brann er igjen i føringen. Deretter kommer kveldens høydepunkt som tar pusten fra hele fotball-Norge. I ren Messi-stil runder han av seks Sarpsborg-spillere før han gir ballen videre til lagkompis Rudolph Austin. Brann leder med to mål med ti minutter igjen, og ikke engang et dårlig juniorforsvar kan ødelegge dette.

Alt i alt kan man si mye om prestasjonen til både hjemme- og bortelaget, men at det var en fortjent seier kommer man nok ikke unna. Brann tar i mot Odd på hjemmebane førstkommende torsdag, og kampen kan du se på TV2 Zebra. Kanskje dukker det opp en liten uruguaner og gjør livet surt for Fagermo og hans menn..?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*