Hva skjedde med TV-rettighetene til norsk fotball?

NFF Norges Fotballforbund

Uventet på de aller fleste tydeligvis, kom det idag en overraskende beskjed fra NFF:

Canal Plus overtar fotballrettighetene fra TV 2 i årene 2013 til 2016. Minst seks av kampene skal nå sendes på betal-TV.
Det innebærer at betalkanalen har rettighetene til seks eliteseriekamper per runde i avtaleperioden for visning på TV, IP TV, web og mobil.
Rettighetene ble solgt til Canal Plus uten at andre TV-kanaler fikk mulighet til å legge inn bud på kamper i det hele tatt. Det betyr at både TV2 og VIASAT (som de mest aktuelle andre) i det store og hele kan se langt etter de attraktive Tippeligakampene-uten å ha fått mulighet til å by på rettighetene i det hele tatt altså….

TV2-sjefen stiller spørsmålet de fleste vel stiller-hvordan vet NFF at de fikk «rett pris» når det ikke har vært noen anbudsrunde? Og hva sier dette til TV2 som har hatt rettighetene en stund og leverer et produkt som etter min oppfatning er populært?

Og hva betyr det for oss som seere, skal vi måtte risikere 3 kanaler fra 2013-Max,TV2/VIASAT og CAnal+ eller hva ser egentlig NFF for seg? En ting vet jeg-.det blir IKKE billigere nei…..

PS: De 2 kampene som ikke er solgt for perioden er kampene som prdd går på MAX på fredagskvelden og Mandagskampen til TV2….

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

1 Comment on Hva skjedde med TV-rettighetene til norsk fotball?

  1. Fantastisk. Da blir det kanskje litt mindre fotball på tv2, knallbra:)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.