HURRA- Fotball VM om vinteren i Quatar 2022

Maskoten for Brasil VM 2014

Maskoten for Brasil VM 2014

Nå skal man i utgangspunktet ikke klusse for mye med tradisjoner altså-og fotball VM har jo tradisjonelt vært et sommer VM med spilletid hovedsaklig juni-juli. Blant annet av den grunn stusset mange når Quatar fokk fotball VM 2022, for på den tiden av året er det ikke uvanlig med temperaturer over 40grader i ørkenstaten. Etter mye politisk spill, angrep og kontraangrep fra forskjellige forbund, enkeltpersoner osv osv er det nå klart- VM i Quatar 2022 spilles om vinteren, mest sannsynlig i tidsrommet 15.november til 15.januar. Det kan jo nevnes at African Cup of Nations (Afrikamesterskapet) allerede er lagt til den tiden. For oss nord er dette helt ok mtp seriespill- vi spiller serie om sommeren uansett og det er ikke fælt mange av de nordiske landene som kommer til å kvalifisere seg heller er jeg redd….

For europeisk klubbfotball derimot er dette krise (ja-for mange andre verdensdeler også forsåvidt men jeg holder meg til verdensdelen jeg lever i og vet litt om ihvertfall)…. ikke bare krasjer dette med bortimot alle Europeiske ligaers sesong, men det krasjer delvis med Champions League og Europaleauge også. Mange land, f.eks Italia og Spania har jo gjerne et par ukers ferie rundt jul, mens andre-da særdeles England- har et aktivt program. Boxing day i England blir ikke det samme fra nivå 3 og nedover egentlig.

Allikevel-jeg jubler! Ikke bare mener jeg vi vil få bedre fotball i temperaturen om vinteren i Quatar- men jeg mener vi vil FÅ SETT mye mer fotball også!!! Norge har i snitt ca 2timer dagslys i den perioden, og kanskje noen minutter med sollys på deling om det er en tørr vinter. Noe vi ikke har hatt siden det virket som en god ide å samle landet til et rike egentlig. Altså ingen solrike men sjeldne sommerdager som ofres for sene (tidlige) VM -kamper fra Asia. Ingen vakende fisk som lokker en fra TV-skjermen når en lett grånende Messi takles knallhardt av en Pirlo med tempo som en isbre. Bare regntunge, kalde dager med chips, øl og VM-fotball på det som antageligvis er 70tommers superLED-skjermer i alle stuer når vi ankommer 2022.

Jeg gleder meg allerede!

PS: Uttalelsene om flytting av VM kom fra FIFAs generalsekretær Jerome Valcke, idet jeg poster dette foreligger det ikke bekreftelse fra FIFA utover det.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.