Gigantene med skadeproblemer før årets siste Primerakamper

Ukjent nordmann signerer for Barcelona? Nei så stor er vel ikke krisen enda...

Ukjent nordmann signerer for Barcelona? Nei så stor er vel ikke krisen enda…

I helgen spilles årets siste kamper i Primera. På toppen er det uhyre spennende, øverst troner Barcelona med 43 poeng og +34 i målforskjell, foran Atletico Madrid med-ja nettopp- 43 poeng og +34 i målforskjell! 5 poeng bak der lusker Real Madrid med 38poeng og +27 i målforskjell.

Atletico møter Levante (11.plass) hjemme og er nok nokså komfortable med det. Problemene er større for de to gigantene fra Barcelona og Madrid- skadeproblemer kan bety viktige poeng i den uhyre jevne toppkampen i primera denne sesongen. La oss se litt på spillerne som er ute:

Barcelona:
Det er tre viktige spillere ute for Barcelona, det er Valdes-som etter min (subjektive?) mening har vært verdens beste keeper 2013, det er Alves som er en av verdens beste høyrebacker og viktig offensivt for Barcelona og så er det verdens beste fotballspiller Lionel Messi. Med disse tre skadet har Barcelona slitt- to tap på fire siste kampene (jeg ser bort fra cupen) mot hhv Ajax(borte) og Athletic Bilbao(borte) er ikke vanlig kost for katalanerne, som nå skal møte Getafe borte. Nå må det nevnes at i samme periode har de valset over Celtic-og tatt en fin 2-1 seier over godt plasserte Villarreal på Nou Camp!
Oppdatert: Her må det selvsagt (takk til petter Veland på twitter for korrigering) nevnes at Neymar er ute med karantene!

Real Madrid
Real Madrid skal til en vanskelig bortekamp mot Valencia på Mestalla-og de drar dit med sterkt redusert forsvar. Midtstopperne Pepe, Ramos og Varane er alle ute med enten skade eller karantene. Dette tvinger frem et nytt midtstopperpar, muligens Nacho og Arbeloa som ikke har spillt sammen i midtforsvaret tidligere og bare har litt over 300minutter tilsammen i Primera denne sesongen. Her må dog tas et lite forbehold, Real Madrid kan få opphevet Ramos sin suspensjon til helgen om de får medhold i klagen på Ramos sitt første gule kort i forrige kamp.
Oppdatert: Ramos sitt ene gule kort er trukket tilbake så han spiller!

Denne runden kan altså bli svært viktig- jeg tror at:
Atletico madrid vinner komfortabelt hjemme
Barcelona sliter seg til seier mot Getafe
Real Madrid klarer bare uavgjort mot Valencia

Et slikt scenario ville gitt en luke på 7p til Barcelona/Atletico -og er kanskje litt preget av at jeg har sympatier til Barcelona…?

1.Atletico MAdrid +37mål 46poeng
2.Barcelona +35mål 46poeng
3.Real Madrid +27 39poeng

Hva tror Dere er stillingen på toppen av tabellen etter årets siste runde?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.